dimarts, de desembre 14

Contenidos escolares "liberados" en Moodle

Una cosa es trabajar las TIC, otras dinamizarlas, otras encontrarles la utilidad didáctica, otras innovar, otras difundir... pero lo que realmente refleja la filosofía del uso del softlibre, lo que marca la actitud democrática del uso de la tecnología es liberar contenidos.
Recibo una carta de Jordi Perales donde dice:

El passat mes de setembre vàrem posar en marxa el nostre portal de formació on-line per als alumnes de la nostra escola. Hem treballat força i un cop hem generat el material i l'hem utilitzat posem a disposició de la comunitat docent el material que hem creat.

El material parteix del llibre de coneixement del medi social i cultural de l'editorial Vicenç Vives, però a més d'augmentar els recursos gràfics i textuals, s'ha adaptat al treball en xarxa. Així, en aquest material podreu disposar de fòrums per a debatre temes, qüestionaris per a comprovar el seguiment dels vostres alumnes, xats per a comunicar-vos amb ells, ...

Hi ha dos cursos alliberats actualment i esperem que en el futur en podrem posar més a la vostra disposició. Els dos cursos fan referència a la contextualització de Catalunya dintre la Terra (Europa i Espanya)i conceptes de geografia bàsica de Catalunya. Tots dos els podeu descarregar des del nostre portal de formació
http://phobos.xtec.es/ceipgassoividal/moodle/ o bé fent clic en les adreces de cada curs.

Catalunya dintre la Terra
Geografia bàsica de Catalunya

----------

Lo felicito de todo corazón. Es un ejemplo para los que creemos en la libre distribución de los contenidos y la libre gestión del conocimiento.