dimecres, de gener 26

Seminari interuniversitari: L’aula com a àmbit de recerca sobre l’ensenyament i l’aprenentatge de llengua

Mañana comienzan unos días agitados de formación. Una servidora igualmente irá a la escuela donde seguimos colgando artículos en el Blog de El Quijote y de Sancho. Intentaremos hacer registro sonoros... y explorar nuevamente Studio 8, como hicimos con Lorca el curso pasado.

L’aula com a àmbit de recerca sobre l’ensenyament i l’aprenentatge de llengua: Organitza: Grup GREAL Departament de Didàctica de la Llengua i la Literatura
Universitat Autònoma de Barcelona

PROGRAMA-HORARI

Dijous dia 27 de gener

11-11.30 Rebuda dels assistents/ Cafè
11.30-11.45 Benvinguda
11.45- 12.30 Anna CAMPS (GREAL): Introducció al contingut de les jornades
12.30-14 Conferència inaugural: Itziar PLAZAOLA (Universidad de Ginebra): Didáctica y análisis del trabajo,¿qué aportaciones a la investigación en el aula ?
14-15.30 Dinar
15.30-17 Una lingüística (interactivista) de l’ensenyament i aprenentatge de llengües. Grup CAD (Universitat Autònoma de Barcelona)Sistematización en la observación de los procesos de enseñanza-aprendizaje como forma de analizar la interactividad en el aula de Lenguas Extranjeras en Primaria e Infantil: Marisol VALCÁRCEL, Mercedes VERDÚ, Yvette COYLE (Grupo de investigación "Enseñanza- Aprendizaje del Ingles" Universidad de Murcia)
17-17.30 Cafè
17.30-19 Ensinar e Aprender a Escrever na Escola em Portugal: Algumas Linhas de Investigação Luís BARBEIRO (Escola Superior de Educação de Leiria - Portugal) José BRANDÃO CARVALHO (Universidade do Minho - Portugal).Creences, representacions i sabers dels professors de llengües en les noves situacions plurilingües escolars: Grup de recerca PLURAL de la Universitat de Barcelona: Margarida CAMBRA, Cristina BALLESTEROS, Montserrat FONS; Juli PALOU.
19-19.30 Col.loqui general sobre els temes del dia

Divendres dia 28 de gener
9.30-11 Incidència d'instruments per al foment de la competència estratègica d'aprenents de llengua estrangera en context universitari: Olga ESTEVE. Grup GR@EL (Universitat Pompeu Fabra)Dos metodologías para el análisis de las interacciones en torno a un proceso formativo en enseñanza de L2: Uri RUIZ BIKANDI (Grupo HITZ, Universitat del País Basc)
11-11.30 Cafè
11.30- 13.30 Lectura i educación literaria en el aula: La discusión y análisis de álbumes metaficcionales en el aula. María Cecilia Silva-Díaz (Grup GRETEL. Coordinadora: Teresa Colomer. Universitat Autònoma de Barcelona) La lengua como vehículo para enseñar lengua. J. Lino BARRIO coordinador), Inmaculada CALLEJA, Mª Luz GARRÁN (Departamento de Didáctica de la Lengua y la Literatura de la Universidad de Valladolid)Teorías o modelos de escritura e intervención didáctica en las aulas de la Educación Obligatoria Grupo DIDACTEXT (Universidad Complutense, Madrid)
13.30-15 Dinar
15-16-30 La mediació del llenguatge per ensenyar i aprendre ciències: Neus SANMARTÍ i Conxita MÁRQUEZ (Grup LIEC: Llenguatge i Ensenyament de les Ciències)El raonament metalingüístic en el marc de seqüències didàctiques de gramàtica (SDG): Marta MILIAN (GREAL: Universitat Autònoma de Barcelona)
16-30-17 Col.loqui general sobre els temes del dia
17-17.30 Cafè
17.30-18.30 Discussió general
18.30-19 Perspectives de futur i cloenda